Színt vallott az MSCI

Vágólapra másolva!
Tegnap éjjel tette közzé az MSCI indexszolgáltató, hogy hogyan változnak május 30-a után az indexek. A feltörekvő piaci univerzum számára a legérdekesebb, hogy Katar és az Egyesült Arab Emirátusok átkerül a perem piacokból (frontier markets) a feltörekvő piacokba.
Vágólapra másolva!
  • Tegnap este 11-kor tette közzé a világ egyik legnagyobb indexszolgáltatója, az MSCI, hogy hogyan változnak május 30-ai zárással a különböző indexeinek az összetétele.
  • A magyar piac szempontjából nem volt annyira érdekes a bejelentés, mivel most nem változik az MSCI Hungary index összetétele, tehát benne marad az OTP, a Mol és a Richter is.
  • A lengyel piacon azonban lesz némi mozgás, mivel a Kernel Holding kikerül a lengyel indexből, miközben az Energa és a Getin Noble Bank bekerül a lengyel MSCI indexbe. Az Energa 2,5 százalékos pluszban nyitott, a Getin Noble Bank 2,1 százalékot drágult, míg a Kernel 1,8 százalékot veszített nyitás után az értékéből.
  • Az MSCI feltörekvő piaci univerzumot érintő változás, hogy Katar és az Egyesült Arab Emirátusok átsorolásra kerül, tehát nem perem piacok (frontier) lesznek, hanem feltörekvő piacok.