Súlyos veszteséget okozott a Mol az INA-nak

Vágólapra másolva!
6,2 milliárd dollár veszteséget szenvedett el a horvát INA, mivel a Mol nem teljesítette a részvényesi szerződésben foglaltakat - állítja a AT&Kearney és az Oil & Gas Consulting tanácsadó cégekre hivatkozva a Jutarnji list.
Vágólapra másolva!
  • A horvát kormány számára az AT&Kearney valamint az Oil & Gas Consulting tanácsadó cégek készítettek egy tanulmányt, amit a magyar tárgyalódelegációnak is bemutattak a múlt heti találkozón - számolt be Jutarnji list.
  • A tanulmány szerint a Mol nem teljesítette a részvényesi szerződésben vállaltakat, ami miatt 5,6 milliárd dolláros veszteséget ért el az INA, az olajfinomítók modernizálásának elmaradása pedig 564 millió dolláros plusz bevételtől esett el a cég.
  • A Mol úgy véli, téves információkon alapul az elemzés, így az állítások nem igazak benne.
  • A mostani tanulmány is vélhetően nyomásgyakorlás a horvát fél részéről. A tervek szerint még ebben a hónapban ismét tárgyalóasztalhoz ül a Mol és a horvát kormány delegációja. A legutóbbi, májusi találkozó után Molnár József, a Mol vezérigazgatója optimistán nyilatkozott, szerinte pozitív légkörben zajlottak a megbeszélések.