Vágólapra másolva!
Meghatározó szinteken jutottak túl az elmúlt hetekben, hónapokban a francia élelmiszeripari részvények, mint például a Danone, vagy a Pernod Ricard. Ha kitart a lendült, akkor pedig a korábbi csúcsokat is megcélozhatják a papírok.
Vágólapra másolva!

DANONE (Párizs): Megpihen, majd irány a csúcs?

Meghatározó szintekről sikerült felpattannia az elmúlt hónapokban a Danone árfolyamának. Ha pedig kitart a lendület, akkor elképzelhető, hogy a még 2007 elején felállított történelmi csúcsot is megdönti a papír 60 euró felett.

Danone havi grafikon (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Ráadásul március végén sikerült az augusztus óta tartó csökkenő trendvonalat, illetve a 200 napos mozgóátlagot is áttörnie az árfolyamnak. Azóta már 55 euró felett is járt a Danone, igaz itt már komolyabb akadályba ütközött papír.

A további emelkedés szempontjából kedvező jel, hogy az 50 napos mozgóátlag megfogta a részvényt, így innen akár új lendületet is vehet a közeljövőben. Ráadásul rövidesen akár egy aranykereszt szignál is kirajzolódhat a charton, ami szintén a hegymenet folytatódását támogathatná.

Danone napi grafikon (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

PERNOD RICARD (Párizs): Búcsút intett a csökkenő trendnek

A Danonéhoz hasonló tendenciát figyelhetünk meg a Pernod Ricard chartján is. A francia szeszesitalgyártó cég árfolyama 2009 óta egy emelkedő trendcsatornában mozog (egy fals kitörést leszámítva). Legutóbb a 80 eurós csatornaaljról pattan fel az árfolyam egészen 90 euróig, innen pedig akár újból be is célozhatja a tetőt, ami jelenleg 105 euró közelében húzódik.

Pernod Ricard heti grafikon (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A Pernod Ricardnak is sikerült túljutnia a csökkenő trendvonalon, igaz esetében erre csak májusban került sor. A szeszipari részvényt jelenleg a 89 eurós ellenállás tartóztatja fel, ám ennek legyűrése esetén a 94 eurós szintet, vagy akár a 100 euró feletti történelmi csúcsot is becélozhatná az árfolyam.

Ezt a kimenetelt erősítheti, hogy rövidesen a Pernod Ricard chartján is kirajzolódhat egy aranykereszt jelzés, ami szintén a hegymenetet erősítheti. A mozgóátlagok többek között komoly támaszként is funkcionálnak.

Pernod Ricard napi grafikon (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu