Óriási leépítés a Siemensnél

Siemens napi grafikon (Xetra)
Vágólapra másolva!
Hatalmas elbocsátásokra készül a Siemens, mely alkalmazottjainak három százalékától fog megválni a költségcsökkentések jegyében. 
Vágólapra másolva!
  • A Siemens vezérigazgatójának bejelentése szerint a cég legalább 11 600 alkalmazottját bocsájtja el. A tervezett leépítések a Siemens teljes alkalmazotti létszámának 3 százalékát érinti.
  • Ebből nagyjából 20 százalék nem végleges elbocsátás, hanem más feladatkörbe történő áthelyezés. A vezérigazgató szerint több ezer emberüket lehet áthelyezni más munkakörbe, melynek révén hatékonyabbá válhat a munkavégzés.
  • A most bejelentett elbocsátások felbőszíthetik a német szakszervezeteket és a francia kormányt is, mivel a Siemens épp a napokban ígérte meg, hogy három évig garantálja a munkahelyek megőrzését, ha felvásárolhatja az Alstom energetikai egységét. Ezzel lépéselőnybe kerülhetett a rivális General Electric az Alstomért zajló versenyfutásban, mely ezer új munkahelyet ígért a francia társaság felvásárlása esetében.
  • A vállalat a költségcsökkentések keretében válik meg alkalmazottjaitól, mivel ebben a pénzügyi évben 6,3 milliárd eurót kívánnak megtakarítani.
  • A Siemensnél zajló átszervezések keretében a cég a jövőben külön egységként kívánja majd kezelni egészségügyi részlegét. Kaeser szerint annak eladása is szóba kerülhet.
  • A híreket kedvezően fogadták a Siemens részvényesei, a papírok 0,2 százalékos pluszban mozognak.
Siemens napi grafikon (Xetra) Forrás: AMiBroker, Investor.hu