Nem karcolt nagyot a Tesla

Vágólapra másolva!
Bár a várakozásoknak megfelő eladásokat ért el a Tesla az S modellekkel, az árbevétel alig nőtt éves alapon, a tavalyi parádés első negyedév után pedig idén 40 centes részvényenkénti veszteséget ért el a vállalat. A befektetők nem örülnek. Már 6 százalékos a mínusz.
Vágólapra másolva!

22:13 - Itt a jelentés!

  • Részvényenként 40 centes veszteséget ért el az előző negyedévben a Tesla, ami jócskán alulmúlja az elemzők 21 centes várakozását.
  • Az árbevétel szintén a várt alatt alakult, csak 620 millió dolláros lett, miközben az elemzők 705 milliót vártak. Éves alapon ez alig 10 százalékos növekedést jelent.
  • A tisztított nyereség ugyanakkor a várt felett alakult, 12 centet ért el a Tesla, miközben 7 centet vártak az elemzők.
  • Az eladások is hozták a várakozásokat, 6 457 autót szállított le az elektromos autógyártó.
  • A második negyedévben ugyanakkor újabb rekord jöhet, a menedzsment szerint 7 500 autót adhatnak majd el, miután az első negyedévben már 7 535 autót gyártott le a Tesla.
  • Az árfolyam 6,5 százalékos mínusszal reagált, és 190 dollár közelébe esett vissza a piaczárás után. A tisztított (non Gaap) és amerikai számviteli szabályok szerinti számok között ezzel még inkább nőtt a különbség, és ez egyre inkább a befektetők fókuszába kerülhet, ahogy az ezzel járó bizonytalanság is.
  • Részletes elemzéssel holnap jelentkezünk!
Forrás: Tesla Motors, Investor.hu

21:55 - 200 dollárnál vár a Tesla

Továbbra is 200 dollár körül áll a Tesla árfolyama, így a lélektani szint közelében jöhet a gyorsjelentés. Érdekesség, hogy tavaly az első negyedéves gyorsjelentés után szabadul el az árfolyam, miután először ért el profitot a társaság. Nagy kérdés, hogy jön-e ma is egy hasonló szárnyalás.

16:44 - Ma jön a gyorsjelentés

A várakozások szerint a társaság folytatta a növekedést az előző negyedévben is, az EPS azonban feltehetőleg elmarad majd az egy évvel korábbi számoktól, ahol az amerikai számviteli szabályok szerint is nyereséget ért el a Tesla.

Forrás: Tesla Motors, Investor.hu

Nem csak a negyedéves tényszámok, hanem a menedzsment által a jövőre adott prognózis is megmozgathatja majd a részvényt, de a gyorsjelentés keretében akár más, fontos bejelentéseket is tehet a vállalat.

Piacnyitás után mindenesetre nem teljesít jól a Tesla, 3,4 százalékos mínuszával 200 dollár közelében várja a gyorsjelentést.