Nagyon veszik a magyar kötvényeket a befektetők

Vágólapra másolva!
Nagyon erős kötvényaukciót bonyolított ma le az ÁKK, 86 milliárd forint értékben adtak el állampapírokat, pedig csak 60 milliárd forintért akart kötvényeket értékesíteni a lebonyolító. A tegnapi hatalmas keresletű fordított aukción visszakapott pénz egy részét akár be is fektethették a befektetők.
Vágólapra másolva!
  • 33,5 milliárd forintért adott el 3 éves kötvényeket az ÁKK, összesen 111,9 milliárd forint értékben jött ajánlat a kötvényekre. Emiatt 8,5 milliárd forinttal növelte meg az ÁKK a kibocsátandó mennyiséget. Az átlaghozam 3,52 százalék volt, 19 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci hozamnál és 58 bázisponttal a legutóbbi aukcióhoz képest.
  • Az 5 éves kötvényekből 20 milliárd forint helyett 30 milliárd forintért adott el államapírokat az ÁKK, itt 25 bázispontos esés látható a tegnapi másodpiaci hozamhoz képest. Az átlaghozam 3,77 százalék lett.
  • A 10 éves kötvényebkből 22,5 milliárd forintnyit adott el az ÁKK, 4,76 százalék lett az átlaghozam, ami 24 bázispontos hozamesést jelent a tegnapi szinthez képest.
  • Elképzelhető, hogy a tegnapi rekordnagyságú fordított aukción visszaváltott kötvényekből a befektető(k) ismét magyar kötvényeket vásároltak.