Nagyon megindulhat a Magyar Telekom?

Telekom Vivicitta
Vágólapra másolva!
Komoly eladói megbízásokat lehet látni a Magyar Telekom kereskedési könyvében, nagyjából 460 ezer darabnyi részvénytől szeretnének megszabadulni a befektetők a 330 forintos szintig. Ha viszont megjön a kellő mennyiségű vételi ajánlat, akkor akár lendületes megindulás is jöhet.
Vágólapra másolva!
  • Izgalmas dolgokat lehet látni a Magyar Telekom kereskedési könyvében. A 330 forintos szintig nagyjából 460 ezer darab részvényt szeretnének eladni befektetők, de néhány perccel korábban még ettől jóval több 800 ezer körüli eladási megbízás volt látható a könyvben.
  • Ha nagy lendülettel megjönnének a vevők és 330-ig a megvásárolnák a papírokat, akkor akár lendületes megindulás is jöhet.
  • Persze a kereskedési könyv folyamatosan változik, így még bőven jöhetnek eladói megbízások és persze vételiek is. Ráadásul lehetnek olyan megbízások is, amelyeket nem lehet látni a kereskedési könyvben (Iceberg orderek), így pontos kínálatot is nehéz meghatározni, de indikációnak jól lehet használni a kereskedési könyvet.
  • Hasonló szituáció volt az OTP esetében is, amikor a részvény a 4500 forintos szinttel vívott nagyobb csatát néhány nappal korábban.
Forrás: Investor.hu

Egy meredek, emelkedő trendvonalról fordult két napja a Magyar Telekom. Úgy fest, megpróbálhatja a 330-as szintet elérni a részvény. Ha ezen át tudna jutni, akkor komoly tér nyílhat meg előtte 348 környékéig. Az MACD rövidesen vételi jelzést adhat, ami szintén pozitív lehet a papír számára.

Magyar Telekom napi grafikon Forrás: Amibroker, Investor.hu

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.