Vágólapra másolva!
Míg a nemzetközi tőzsdéken tovább folytatódott az emelkedés, addig itthon az OTP igen komoly mínuszt szedett össze miután nem sikerült áttörnie a 4500 forintos szintnél lévő ellenállását. A bakpapír miatt pedig a BUX is alulteljesített nmezetközi viszonylatban, ugyanakkor a régióból nem nagyon lóg ki ezzel a teljesítményével.
Vágólapra másolva!
  • Amíg az USA-ban az S&P 500 tőzsdeindex mindenkori napon belüli csúcsot állított fel 1900 pont felett, és nyugat-európában is a vevőké a főszerep (leszámítva Olaszországot), addig itthon az OTP már késő délelőtt elvesztette a fonalat, és zárásra még nagyobb mínuszt produkált.
Forrás: Investor.hu

  • A bankpapír közel 3 százalékos eséssel végül 4361 forinton fejezte be a napot, pedig reggel még a fontos, 4500 forintos ellenállás áttörésével próbálkozott, de visszapattant. Ezzel pedig még a régiós bankok mezőnyét is alulteljesítette.
Forrás: Investor.hu

  • A többi blue-chip vegyesen zárt, a Richter egy százalékot erősödött (4009 forint), míg a Mol 0,6 százalékkal került feljebb (13240 forint), míg a Magyar Telekom a végére előző napi záróárán fejezte be a keddet (322 forint).
  • A BUX index a végén 0,5 százalékkla került lejjebb, ezzel viszont a régióban nem lógott ki nagyon, mivel a cseh parkett még nála is gyatrábban teljesített.
Forrás: Investor.hu

  • A forint árfolyama nagyot hullámzott ma az euróval szemben, kora reggel még gyengülgetett (304 közelébe), majd dél körül nagy erősödésbe kezdett (303 alá), de késő délután megint 303,8 környékén ingadozik az EURHUF jegyzés.
  • A főbb nyugat-európai börzéken viszont szép pluszokat lehet látni, egyedül az olasz és a belga parkett lóg ki a sorból mínuszával.
Forrás: Investor.hu

  • Nagyon jól ment a kimondottan szépet jelentő Airbusnak és ThyssenKruppnak, előbbi 6,4, míg utóbbi 4,6 százalékos pluszban készül zárni.
  • A tengerentúlon sem rossz a hangulat, az S&P 500 mindenkori napon belüli csúcsot állított fel 1900 pont feletti értékével, annak ellenére, hogy az amerikai kiskereskedelmi adat a vártnál gyengébben sikerült.
Forrás: Investor.hu