Nagy mozgás jöhet az arany piacán

Vágólapra másolva!
Az arany és az ezüst piacán is nagy kilengésekre lehet számítani, ugyanis drasztikusan leült a mozgékonyság ezen termékek esetében. A megindulás vélhetően nagy lendülettel következhet be, érdemes résen lenni.
Vágólapra másolva!

Arany: Nagyon leült a volatilitás

Az utóbbi hetekben markánsan leült a volatilitás az arany piacán, ami miatt a Bollinger-szalagok és az MACD indikátor is összeszűkült. A mozgékonyság általában nagyobb kilengések előtt szokott ennyire lecsökkenni, emiatt nem árt résen lenni és figyelni a piacot.

Az arany napi grafikonján egy oldalazó háromszögszerű alakzat is felfedezhető. Ha felfelé indul meg a nemesfém, akkor az 1309 dollárnál lévő 50 napos mozgóátlag áttörése után 1330 dollár környékére is eljuthat első körben az arany.

Ha azonban a formációból lefelé lép ki, akkor 1280 dollárnál látható egy fontosabb támasz, ami ha elesik, akkor komoly tér nyílik meg az arany előtt 1200 dollár irányába.

Ne csak olvasson róla, profitáljon is belőle!

Felkeltette érdeklődését elemzésünk? Az Investor Trader rendszereiben egyszerűen kereskedhez az arany vagy ezüst árfolyamát követő eszközökkel, így az emelkedésből vagy akár az esésből is profitálhat. Nyisson számlát, és iratkozzon fel befektetési ötleteinkre! További információk >>
Arany napi grafikon (dollár/uncia) Forrás: Amibroker, Investor.hu

Ezüst: Tapad a 19 dolláros szintre

Az aranyhoz hasonlóan az ezüst piacán is drasztikusan visszaesett az utóbbi időben a volatilitás, a nemesfém április közepe óta nagyjából egy 1 dolláros sávban mozog. A Bollinger-szalagok és az MACD összeszűkülése is azt jelzi, hogy előbb-utóbb nagyobb mozgás jöhet.

Ha felfelé indulna meg az ezüst, akkor 20 dollár körül az 50 napos mozgóátlag és a korábbi csúcsok szintje lehet ellenállás, majd 20,5-20,8 dollár környékén a 200 napos mozgóátlag és a hosszabb távú csökkenő trendvonal.

Távolabbról nézve viszont jól látható egy csökkenő háromszög. Ha a 19 dolláros szint elesik, akkor komoly zakó várhat az ezüstre, akár 4-5 dolláros esést sem lehet a grafikon alapján kizárni.

Ezüst napi grafikon (dollár/uncia) Forrás: Amibroker, Investor.hu