Most figyelj a pénzügyi szektorra!

távcső
Vágólapra másolva!
Továbbra is érdemes odafigyelni a régiós pénzügyi szektorra. A lengyel PKO Bank, illetve az osztrák VIG biztosító chartja is igen jól fest, ráadásul a jelenlegi szinteken jó hozam/kockázat arányokat láthatunk.
Vágólapra másolva!

PKO Bank (Varsó): Felpattanás előtt?

Impozáns képet fest a lengyel PKO Bank chartja, miután az árfolyam éppen a közel egy éve tartó emelkedő trendcsatorna alján lelt támaszra. Ez az elmúlt bő egy évben többször szabott gátat a lejtmenetnek.

Több mint 10 százalékos növekedés elé is nézhet a bankpapír abban az esetben, ha sikeresen vizsgázik a támaszszint, akkor az árfolyam a 46 zloty feletti csatornatetőt vehetné célba.

PKO Bank napi grafikon (Varsó) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Ráadásul a csatornatető jelenleg éppen a 2010-11-es lokális csúcsokkal esik egybe, azaz 46 zloty körüli szint már tényleg egy markáns akadály lehet a PKO számára.

Még így is egy kedvező hozam/kockázatú befektetéssel állunk szemben, hiszen a csatornaalj eleste esetén még a 200 napos mozgóátlag visszafordíthatná az árfolyamot. Ennek elmaradása esetén viszont érdemes lezárni a most megnyitott long pozíciókat.

PKO Bank heti grafikon (Varsó) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

VIG (Bécs): Megpattant a biztosító

Nem csak, hogy kitört a csökkenő háromszög alakzatból az osztrák VIG biztosító árfolyama, de nemrégiben a 200 napos mozgóátlagon is sikerült túljutnia. Így azon ügyfeleink, akik az április 9-én kiküldött hírlevelünk alapján vételi pozíciót vettek fel, mintegy 5 százalékos – nem realizált – nyereségre tehettek szert. Ha szeretne idejekorán értesülni hasonló ötletekről, akkor érdemes ellátogatnia a soron következő eladásunkra.

VIG napi grafikon (Bécs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Akár 41 euró fölé is emelkedhet a VIG árfolyama, itt azonban már komolyabb akadályokkal kell szembenéznie. Ehhez persze előbb a 200 napos mozgóátlag felett meg kellene ragadnia a papírnak, amire egyelőre úgy néz ki, hogy minden esélye megvan.

Ezek alapján szintén kedvező befektetési lehetőséggel állunk szemben, a veszteségvágó megbízásokat a 200 napos mozgóátlag alá célszerű helyezni.

VIG heti grafikon (Bécs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu