Megtört a jég a Horizont 2020 programban

Vágólapra másolva!
Megvan az évtized végéig tartó K+F program első sikeres pályázata. A Bay Zoltán Kft. hívhat le 60 millió forintnyi forrást közvetlenül Brüsszelből, a Kutatók éjszakája programsorozat megrendezésére.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió idén indult K+F keretprogramjáról többször írtunk már, sikeres pályázatról azonban most először érkezik hír.

A kutatásfejlesztés területén több mint húszéves tapasztalattal rendelkező Bay Zoltán Kft. már mostanra is több mint 30 pályázatot adott be mintegy 11 millió euró értékben - ezek közül került ki az első, pozitívan elbírált pályamű is, amelynek keretében az intézmény 60 millió forintnyi EU-s forrást költhet a Kutatók Éjszakájára.

A beadott pályázatok többsége valamilyen nemzetközi konzorcium keretében valósul majd meg, így ezeknek az elbírálása értelemszerűen hosszabb időt vesz igénybe.

A következő 6 évben a Horizont 2020 lesz az a keretprogram, amely az uniós pályázatok keretében megvalósuló K+F projekteket finanszírozza. A Bay Zoltán Kft-nél hónapok óta, tudatosan készültek az új rendszerre, sőt a cég képzéseket is szervez kis- és középvállalkozások, valamint a kutatásfejlesztés területén érdekelt piaci szereplők számára annak érdekében, hogy minél több uniós forrás kerüljön felhasználásra a 2020-ig tartó keretprogram forrásaiból.