Vágólapra másolva!
Minimális emelkedésre voltak képesek ma a régiós piacok. Itt sem volt nagy mozgás, ahogyan Nyugat-Európában sem, hiába érkezett az elemzői várakozásoktól jócskán elmaradó GDP adat az USA-ból.
Vágólapra másolva!
  • A Magyar Telekom részvénye volt a nap sztárja, miután olyan hírek jelentek meg, hogy a Deutsche Telekom állítólag rábólintott a T-Mobile US eladására. A céget a Softbank venné meg a források szerint.
  • A Mol ma is gyenge, 0,6 százalékos mínuszban, 12 870 forinton zárt. Ha így folytatja az esést, akkor 12 600 forintnál találkozhat újra támasszal a részvény.
  • Molt érintő hír, hogy az INA felügyelő bizottsága rábólintott arra, hogy a menedzsment modellt megtárgyalják a Mollal. A horvát gazdasági miniszter is pozitívan nyilatkozott, szerinte fordulóponthoz érkezhet a tárgyalás a Mollal.
  • A mai kötvényaukció is nagyon jól sikerült, elkapkodták az állampapírokat, ráadásul a hozameséseket lehet látni minden lejárat esetében a legutóbbi aukcióhoz képest. Az ÁKK 75 milliárd forint helyett 102,5 milliárd forintért adott el állampapírokat.
  • Érkezett ma az USA-ból egy meglehetősen gyenge GDP adat is. A várt 0,5 százalékos negyedéves alapú évesített csökkenés helyett 1 százalékot zsugorodott az amerikai gazdaság az első negyedévben a GDP második olvasata szerint.
  • Ettől függetlenül jó hangulatban zajlik most a kereskedés az USA-ban, 0,1-0,3 százalék körüli pluszokat lehet látni.
  • A Costco (Nasdaq) csalódást okozott negyedéves eredményeivel. A nettó profit 3,1 százalékkal, 473 millió dollárra nőtt, ami részvényenként 1,07 dolláros nyereségnek felelt meg (várt: 1,1 dollár). Az USA legnagyobb nagykereskedelmi üzletláncának árbevétele 6 százalékkal nőtt, a részvény pedig 0,3 százalékos pluszban mozog.
  • A Tyson Foods (NYSE) 6,8 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Hillshire Brandsre (NYSE). A Tyson részvényenként 50 dollárt kínál a cégért, ami 11 százalékkal több a Hillshire tegnapi záróáránál. Két héttel ezelőtt a most felvásárolni célpontnak számító vállalat szintén kivetette a hálóját egy riválisra, és 6,6 milliárd dolláros ajánlatot tett a Pinnacle Foodsra (NYSE).
  • Az Amsurg (Nasdaq) 2,35 milliárd dollárért felvásárolja a Sheridan Healthcare társaságot. Az Amsurg ezzel az USA egyik meghatározó, kórházakat üzemeltető vállalatává válik, melynek 38 amerikai államban lesznek érdekeltségei.

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu