Magyar vállalkozás söre nyert díjat az Egyesült Államokban

sör, kézműves sör, Miskolc, Zip's brewery
Az Alltech sörfesztiválján a miskolci Zip karácsonyi kiadását ítélték a legjobbnak a fűszeres kategóriában
Vágólapra másolva!
30 ország 1000 különböző kiadása nevezett a Kentuckybeli Lexingtonban megrendezett versenyen. A karácsonyi kategóriában aranyérmet hozott el egy borsodi kézműves sör.
Vágólapra másolva!

Meghívással pályázott a Zip’s Brewhouse az Alltech Commonwealth Craft Beer Cup nevű megmérettetésen több sörével, köztük az Xmas Ale 2013-as változatával, miután idén februárban Dublinban két ezüstéremmel is díjazták a vállalatot, tudjuk meg Turóczi Józseftől, a Zip’s Brewhouse sörtechnológusától. „Speciális kiadásunkról van szó, kicsit minden évben változtatunk a karácsonyi recepten. A sört futárral küldtük ki az Egyesült Államokba, és olyan szakemberek végezték el a vaktesztet, akik 20-30 éve kóstolnak és pontoznak. Ez egy fekete “desszert”sör, ízvilágát erős mézeskalács- és forraltbor-aroma jellemzi. Mivel 10 százalékos, általában két pohár már elég belőle.”

A Dublinban nyertes két típus egyike rokonítható a hétvégén győztessel. A két ezüstéremre érdemes változat egyike szintén fekete sör, a 8 százalékos Zip’s Imperial Stout, a Zip’s Weissbier pedig német búzasör.

Az Alltech sörfesztiválján a miskolci Zip karácsonyi kiadását ítélték a legjobbnak a fűszeres kategóriában Forrás: Zip's brewery

A Zip’s Brewhouse egy söripari berendezéseket, tartályokat, kiegészítő eszközöket száz százalékban exportra gyártó társasághoz, a Zip Technologies Kft.-hez tartozik, amely húszéves fennállásának örömére nyitotta meg az étteremként is funkcionáló egységet. Árvai Emil ügyvezető elmondta, a középkategóriás étterem és söröző kifejezetten azzal a koncepcióval jött létre Miskolcon, hogy a kocsma intézményére nyújtson elfogadható, kulturált alternatívát, igen népszerű is a fiatalok és a középkorúak körében.

A dublini verseny sikerén felbuzdulva szintén az Alltech-szervezte lexingtoni fesztiválon 41 helyi márkával mérkőzött meg a miskolci fekete sör, amelyet a zsűri ideális karácsonyi italnak nevezett, hangsúlyozva súlyosan fűszeres aromáját, egyben malátás, édeskés ízét.