Lehet még kakaó az orosz bankokban

Sberbank napi grafikon (London International, USD)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben lendületesen emelkedtek az orosz bankok, a részvények fontos ellenállásokig jutottak el, ugyanakkor lehet bennük még erő, ha leküzdik az előttük fekvő akadályokat.
Vágólapra másolva!

Sberbank: Duplaaljból törhet ki
(London International)

Egy duplaalj formáció jelent meg a Sberbank napi grafikonján, ami klasszikus trendfordító alakzatnak számít. A formáció beteljesítéséhez a 9,8 dollárnál lévő nyakvonal áttörésére is szükség van. Akadályt jelenthet a 10 dollárnál húzódó rés, amit egy lendületes megindulással vissza is tud tölteni a papír.

A nyakvonal és a 10 dolláros ellenállás leküzdése után 10,85 dollár lehet az elsődleges célja a részvénynek, ezt a 161,8 százalékos Fibonacci jelöli ki a duplaalj formációból. A kitörést célszerű lehet megvárni, mert akkor akár kedvező-hozam kockázatot is el lehet érni.

Az MACD vételi jelzése és az RSI emelkedő trendje jól néz ki.

Sberbank napi grafikon (London International, USD) Forrás: Amibroker, Investor.hu

VTB Bank: A 200 naposon jutott át
(London International)

Óriási lendülettel tudott talpra állni az orosz VTB Bank március közepi mélypontjáról. A részvény 1,6 dollár körül is forgott, két hónap alatt azonban 2,5 dollárig száguldott el a papír. Az árfolyam a 2,6 dollár körül húzódó ellenállásszinttel, illetve a 2,55 körül futó 200 napos mozgóátlaggal küzd és úgy fest, a csatát sikerrel tudja abszolválni.

Ha az előtte fekvő akadályokon átlép a részvény, akkor 2,72 dollárnál, majd 3 dollárnál találkozhat komolyabb ellenállással.

Az MACD vételt jelez, az RSI viszont masszívan a túlvett zónában mozog. Utóbbi óvatosságra intheti a befektetőket.

VTB Bank napi grafikon (London International, USD) Forrás: Amibroker, Investor.hu