Vágólapra másolva!
Kisebb esések láthatóak az európai tőzsdéken, mivel az ismét előtérbe kerülő, egyre súlyosabb orosz-ukrán válság nyugtalaníthatja a befektetőket. A londoni piac zárva tartása miatt kissé nyugodtabb mederben zajlik a kereskedés, és a hazai börzén sincs nagy mozgás, a pénteki záróértéke körül ingadozik a BUX.
Vágólapra másolva!
  • Szerdai záróértéke körül ingadozik nyitás után a BUX, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesít.
  • A hazai főbb papírok közül a Mol 0,6 százalékot, az OTP 0,3 százalékot esett, a Magyar Telekom nem mutat elmozdulást, míg a Richter 0,3 százalékkal tud erősödni. Az OTP-t és a Richtert egy kedvező elemzői ajánlás is segíthetné.
  • A forint egyelőre nem mutat határozott irányt, reggeli kisebb gyengülését gyorsan korrigálni kezdte, így 307,6-nál mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 221,7-nél, a svájci franké 252,6-nál található.
  • Az európai tőzsdéken lefelé indultak el nyitás után a részvényindexek, miután az amerikai és ázsiai piacok is estek, valamint a vártnál gyengébb feldolgozóipari adatok érkeztek Kínából. Ezen túl a fokozódó ukrán-orosz feszültségek is nyugtalaníthatják a befektetőket. A piaci aktivitás kissé alacsonyabb az átlagosnál, mivel Londonban ma nincs kereskedés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu