Kiírták a frekvenciatendert

Vágólapra másolva!
Közzétette a 800, a 900, az 1800, és a 2600 MHz-es, valamint a 26 GHz-es frekvenciasávok hasznosítására vonatkozó frekvenciatender dokumentációját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.
Vágólapra másolva!
  • A friss dokumentáció szerint az értékesítési díjminimum 104,15 milliárd forint, ami megegyezik az április során közzétett tervezetben szereplő összeggel. Igaz utóbbi már mintegy 20 milliárd forinttal alacsonyabb összeg, mint ami az első, novemberi tervezetben megjelent.
  • A megszerezhető frekvenciákra vonatkozó használati jogosultságok lejárati dátuma egységesen 2029. június 15-e, ami egybevág a korábbi hirdetménnyel. Ugyanakkor frekvenciahasználati jogosultság időtartama egy alkalommal - változatlan szerződéses feltételekkel, a frekvenciahasználati jogosultságért újabb egyszeri díj megfizetése nélkül - 5 évvel meghosszabbodik egyes feltételek teljesülése esetén.
  • Az NMHH továbbra is 9 csomagban kívánja értékesíteni a meghirdetett blokkokat, melyek közül az A, B és C csomagok tartalmazzák a mobilszolgáltatók által eddig még nem használt 800 MHz-es sávokat.
  • A jelentkezési határidő továbbra is június 16-a. A pályázat eredményét a kiírónak a végleges hirdetmény közzétételét követő 45. és 150. nap között kell meghoznia, ugyanakkor a határidő egy alkalommal, de legfeljebb 30 nappal meghosszabbíthatja. Komoly változás tehát már nem történt az április dokumentációhoz képest.
Forrás: Investor.hu