Keményen nyomja ma a magyar tőzsde

Így állnak délben a magyar papírok. Nem sok a piros...
Vágólapra másolva!
Hiába a rossz nemzetközi hangulat, a BUX számára ez sem jelent problémát, az index toronymagasan felülteljesít. Hála az OTP-nek.
Vágólapra másolva!
  • A bankpapír már közel 5 milliárd forintos forgalmat produkál, 1,1 százalékos emelkedésével pedig 4 540 forintnál jár az árfolyam. Ebben vélhetően a kedvező elemzői ajánlásoknak lehet szerepe, de az is segítette az emelkedést, hogy az a 4 500 forintos szinttel fontos ellenállást tört át a részvény.
  • A többi magyar részvény közül még a PannErgyt érdemes kiemelni, ami a kedvező gyorsjelentés után tud 5,4 százalékos pluszban tartózkodni.
  • Közben a forint árfolyama már nem ennyire szerencsés, az euróval szemben 306-ig vágtatott a devizaárfolyam, amiben főként a gyenge nemzetközi hangulatnak lehet szerepe. A török líra és a cseh korona szintén a forinthoz hasonló, 0,2-0,3 százalékos mínuszt mutat.
  • A nemzetközi piacokon már 0,6-0,7 százalékos mínuszban a főbb benchmarkok, amit nem csak a kínai növekedéssel kapcsolatos félelmek, hanem akár az AstraZeneca-Pfizer ügylet meghiúsulása is támogathat. Az utóbbi időben ugyanis többször a felvásárlási spekulációk hajtották a főbb indexeket.
  • A kockázatkerülés fokozódásával az idén felülteljesítő spanyol és olasz részvények is komoly nyomás alá kerültek, az előbbieket tömörítő IBEX 1,4, míg az utóbbiakat tartalmazó FTSE/MIB index már 2,8 százalékot zuhant ma.
  • Nem is csoda, hogy az amerikai nyitásra a határidős indexek 0,5-0,6 százalékos mínuszokat vetítenek előre. Könnyen lehet, hogy ma is vérzivataros nap elé nézünk.
Így állnak délben a magyar papírok. Nem sok a piros... Forrás: Investor Terminál