Kartelleztek a geofizikai szolgáltatók

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy két cég, GEO-LOG Kft. és a Geofizikai, Geológiai és Kútszelvényező Kft. folyamatos jogsértést követett el, amikor a Mátrai Erőmű Zrt. pályázatain, valamint az Árpád-Agrár Zrt. pályázatán úgy indultak, hogy egyeztették a beadási árakat és felosztották egymás között a piacot. A GVH ezért összesen 10,75 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal eljárásában a MERT által a bükkábrányi és a visontai bányában geofizikai mérések elvégzésére, valamint az Árpád-Agrár Kft. által kiírt hévíz kutak komplex vizsgálati mérésére kiírt pályázatokon vizsgálta vállalkozásokat. Megállapította, hogy a visontai és bükkábrányi bányák kapcsán 2009-2011. között a két pályázó rögzítette az árait és felosztotta egymás között a piacot.

A két vállalkozás megállapodása arra irányult, hogy felváltva nyerjék a pályázatokat, a GEO-LOG a visontai bánya, míg a GEOSERVICE a bükkábrányi bánya területén ajánlott alacsonyabb árat.

A két cég az Árpád-Agrár Zrt. 2009. évi hévízkutak komplex vizsgálati mérésére lebonyolított pályázata során is ugyanígy kartellezett.