Jobban tetszenek a Goldmannak a nyersanyagok

Vágólapra másolva!
A Goldman Sachs a korábbinál optimistábban látja a nyersanyagpiacok jövőjét, bár még így is "csak" arról van szó, hogy a korábbi alulsúlyozás ajánlásukat semlegesre javították.  
Vágólapra másolva!

Mivel a gazdasági növekedés várhatóan 2015-ben is fennmarad majd a világban, a Goldman valamivel optimistább a nyersanyagpiaci eszközosztály teljesítményét illetően. Összességében azonban nem várnak kimagasló hozamokat, aogy a többi nagy befektetési ház sem. A Citigroup mellett többen is megfogalmazták már, hogy a nyersanyagpiaci szuperciklusnak vége, és talán beszédes az is, ahogy számos nagybank leépítette nyersanyagpiaci részlegét (részben persze szabályozói követelményeknek is eleget téve ezzel).

Mindezek egyébként arra utalnak, hogy a nyersanyagokat megint kezdik elfelejteni a befektetők és egyre inkább alulpozícionáltak bennük, de talán még nem annyira, hogy a csukott szemmel is vétel kategóriáját kimerítsék. A gazdasági növekedés ugyanis várhatóan nem lesz acélos a világban, lassul a korábban legnagyobb nyersanyagfelhasználó Kína is, miközben a korábbi jó években bőven volt arra lehetőségük a termelőknek, hogy bővítsék kapacitásaikat.

Forrás: Investor.hu