Hatalmasat ment a Richter és az OTP

Vágólapra másolva!
Nagyot menetelt ma délután az OTP és a Richter, köszönhetően Vlagyimir Putyin szavainak.
Vágólapra másolva!
  • A Richter 3 928 forinton, 3,5 százalékos pluszban zárt, míg az OTP végül 4 399 forinton, 2 százalékos emelkedéssel tért nyugovóra.
  • Az emelkedés hátterében az orosz-ukrán feszültségek enyhülése áll, miután Vlagyimir Putyin, az orosz elnök szerint hajandó kerekasztal beszélgetésekre Merkellel az ukrán helyzettel kapcsolatban. A hírek szerint továbbá az orosz csapatokat is elkezdték visszavonni a határtól, ám a NATO ezt később már cáfolta.
  • Putyin bejelentései valamelyest a Molt is segítették, ami végül 12 900 forinton, 1,3 százalékos emelkedéssel zárt. A Magyar Telekom végül 1 forintot tudott ma emelkedni, és 328 forinton zárt.
  • A jó nemzetközi hangulat ugyanakkor valamennyi főbb piacon érezteti hatását, bár az emelkedések nem olyan nagyok. A DAX 0,4 százalékos pluszban áll, de az angol index például még mínuszban található, miközben az S&P és a Dow alapvetően stagnálást mutat.
  • Ebben az amerikai tech szektornak is szerepe lehet, ahol ma is folytatódik a "vérengzés". A Twitter 30 dollár alatt is megfordult, míg a Yahoo árfolyama 7 százalék feletti mínuszokban mozgott nyitás után. A Nasdaq 1,2 százalékot veszített értékéből, de a Russell 200 ennél is nagyobb esésben jár.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu