A golfbizniszbe tört bele az Adidas bicskája

Vágólapra másolva!
Nem tudott megfelelni az Adidas az első negyedéves elemzői eredményvárakozásoknak, mert egyrészt nem sikerültek túl jól a golfütök és egyéb kiegészítők értékesítései, másrészt pedig az erős euró miatt is főhetett a vállalat feje. 
Vágólapra másolva!
  • Az Adidas 34 százalékos profitzuhanást szenvedett el az első negyedévben, a 204 millió eurós összeg ráadásul az elemzők által várt 218,8 millió eurótól is elmaradt.
  • Sajnos nemcsak a profit, hanem a bevételi sor is gyenge lett, hiszen 3,61 milliárd eurót vártak, de helyette "csak" 3,53 milliárd euró lett a tényleges adat.
  • A bevételek visszaeséséhez minden egyes szegmens hozzájárult, de a golfeszközök és kiegészítők értékesítését végző egység (ami az összes bevétel 7,5 százalékát adta) 38 százalékos visszaesése kimagaslónak számított.
  • A gyengélkedő bevételi számokban szerepet játszott egyébként az erősebb euró is, hiszen így a nagy növekedésű ázsiai és latin-amerikai értékesítések euróban történő kimutatása alacsonyabb volt.
  • A gyenge jelentést látva az elemzők egyre inkább megérdőjelezik a vállalat 2015-ös eredményterveinek elérhetőségét, ami egyébként a részvény idei 17 százalékos áresésében is tetten érhető volt.
  • Technikailag ugyan szűk stoppal meg lehetne venni a papírt, látva az első negyedév teljesítményét azonban mi még nem kapkodnánk ezzel. Az elemzői profitvárakozások ugyanis még bőven csökkenhetnek, miközben a részvény már jelenleg is 18-as idei és 15-ös jövő évi P/E rátával forog. Ez pedig egyáltalán nem elég alacsony ahhoz, hogy bátran lehessen beszállni a részvény piacára.