Vágólapra másolva!
Nag mínuszban kezdett az OTP, miután a részvényről ma leesett az osztalékszelvény. A piacokon ezen kívül nincs nagy mozgás, és a tegnapi záróértékek közelében zajlik a kereskedés.
Vágólapra másolva!
  • Az OTP 130 forintot, 2,7 százalékot esett nyitáskor, melynek oka, hogy leesett a papírról az osztalék. A többi blue-chip közül a Mol és a Richter stagnál, a Magyar Telekom 0,6 százalékot erősödött.
  • Ezek következtében a BUX 0,2 százalékos pluszban nyitott. A régióban nincs nagy mozgás, a tegnapi záróértékek közelében zajlik a kereskedés. Az osztrák piac ma zárva van, így nincs üzletkötés.
  • A magyar börzét segítheti, hogy áprilisban hatéves mélypontra, 8,1 százalékra esett vissza a munkanélküliségi ráta - derült ki a KSH adataiból. Ez kellemes meglepetésként hatott, mivel az elemzők is csak 8,4 százalékra számítottak előzetesen.
  • A forint kis erősödésbe kezdett, és 303,8-nál mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 223,6-nál, a svájci franké 249-nél található.
  • Miután Amerikában kisebb profitrealizálás zajlott a tőzsdéken, Európában is stagnálást mutatnak az indexek. Fontos indikáció hiányában a német DAX nem tud elrugaszkodni, és új történelmi csúcsot ütni, és a Stoxx Europe 600 is hatéves csúcsánál akadt meg.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu