Eldőlhet az autógyártók jövője

Vágólapra másolva!
Meghatározó szintek közelében mozog több német autógyártó is, így rövidesen eldőlhet, hogy tovább tudják-e folytatni a hosszú távú emelkedő trendjüket, vagy új mozgásra kell számítani. A stop-loss szinteket mindenesetre szűkre lehet venni, így jó hozam-kockázat arány is elérhető lehet egy felpattanás esetén. 
Vágólapra másolva!

Porsche: Kitörés közelében
(Xetra)

Januártól egészen április közepéig egy sávban mozgott a Porsche. A német autógyártó április közepén megpróbált a sávból kitörni, de ez falsnak bizonyult. A korrekció egészen az 50 százalékos Fibonacci szintig tartott, ahonnan fel tudott pattanni.

Ha most sikeres lenne a 80 eurós szint áttörése, akkor a sávos mozgás alapján akár 85,1 euróig, a 161,8 százalékos Fibonacci szintig is eljuthat a részvény. A sávból számolható klasszikus célszint ettől magasabb, 88,58 euróra tehető.

Az MACD közelgő vételi jelzése lökést adhat a részvénynek. Ugyanakkor a kitörést (80 eurós szint áttörését) célszerű megvárni, mivel utána jól kezelhető a kockázat a stop-loss segítségével.

Porsche napi grafikon (Xetra, euró) Forrás: Amibroker, Investor.hu

BMW: A kitörést teszteli vissza
(Xetra)

Március közepén nagy lendülettel törte át a BMW papírja a 86 eurós ellenállást. A részvény egészen 94 euró környékéig el tudott jutni, ahonnan azonban egy kisebb korrekciót mutatott be. A papír most teszteli vissza másodjára a 86-88 eurós sávot, ráadásul az 50 napos mozgóátlag is fontos menedéknek számít.

Ha sikerül felpattannia a papírnak, akkor ismét a 94 eurós szintet célozhatja meg a részvény. Ha viszont nem tud megindulni a részvény és visszaesik 86 euró alá, akkor nagy az esély a 82, majd a 76 eurós támaszok elérésére.

Az MACD közelgő vételi jelzése hozhat vevőket a piacra.

BMW napi grafikon (Xetra, euró) Forrás: Amibroker, Investor.hu

Daimler: Próbálkozik az emelkedéssel
(Xetra)

71 eurós magasságból 64 euró környékéig esett vissza a Daimler papírja. Úgy fest, a részvény fontos támaszra lelt ezen szinten, ahonnan egyébként az elmúlt hónapok során többször is fordult a papír.

Ha a 67 eurónál lévő 50 napos mozgóátlagon át tud lépnie a részvény, akkor ismét a 71 euró körüli csúcsot célozhatja meg a papír. Előtte azonban a hosszú távú emelkedő trendvonal fölé kell kerülnie a Daimlernek.

Az MACD rövidesen vételt jelezhet, ez is segítheti az akadályok leküzdését.

Daimler napi grafikon (Xetra, euró) Forrás: Amibroker, Investor.hu