Megütötték a forintot

Vágólapra másolva!
Ütni kezdték kora délután a forintot, mely már 304 fölött mozog az euróval szemben. A hazai tőzsdén és az európai piacokon nincs nagy mozgás, a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mozognak. 
Vágólapra másolva!
  • Gyengülni kezdett dél körül a forint, és az euróval szembeni árfolyam 304,4-ig szaladt fel. A hazai deviza az elmúlt napok erősödése után kezdhetett egy kisebb korrekcióba.
  • Továbbra sem tudnak lendületbe jönni az európai részvényindexek, melyek minimális mínuszban mozognak dél körül. A Stoxx Europe 600 hatéves csúcsánál, a német DAX pedig rekordszintek közelében mozog, azonban indikáció hiányában nem tudnak feljebb araszolni, így lecsorgás látható a piacokon.
  • Nagy-Britanniában ötéves mélypontra, 6,8 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta márciusra. Ezután Marc Carney-ra, a Bank of England elnökére szegeződhetett a piacok szeme, aki szerint a brit gazdaság lassan olyan állapotba kerül, hogy kibírjon egy kamatemelést.
  • Itthon a BUX változatlanul tegnapi záróértéke körül mocorog, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesít.
  • A magyar részvényindexet leginkább a Mol hátráltatja, az olajpapír 0,5 százalékos esésével az egyik leggyengébben teljesítő blue-chipnek számít. Ebben szerepet játszik a kurdisztáni partnerének mélyrepülése is. Rajta kívül a Magyar Telekom stagnál, a Richter a Mol-hoz hasonlóan gyengélkedik, és 0,6 százalékot esett. Az OTP viszont 0,9 százalékot erősödött a szembeszélben.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu