Vágólapra másolva!
Az erős tavalyi első negyedév után visszaeső profitról számolt be idei első negyedéves gyorsjelentésében a Rába. 
Vágólapra másolva!

Az első negyedéves gyorsjelentés főbb pontjai:

  • Az árbevétel 11,8 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 11,4 milliárd forintról. A növekedés elsősorban a belföldi piacon elért jelentős, 32,3 százalékos bővülésnek köszönhető. Eközben az export-értékesítés árbevétele 5,1 százalékkal csökkent éves alapon.
  • A bruttó fedezet 2,4 százalékponttal csökkent, ami leginkább a Futómű üzletág alacsonyabb terheltsége, a magasabb árrésű termékek termékportfólión belüli arányának visszaesésének tudható be.
  • Az EBITDA eredmény 1,006 milliárd forintra esett vissza az egy évvel korábbi 1,292 milliárd forintról. A tavalyi első negyedév kivételesen erős volt, így a bázishatás is szerepet játszott az éves csökkenésben.
  • Az üzemi eredmény jelentősen, 40,7 százalékkal zuhant vissza az előző év azonos időszakához képest, és 444,1 millió forintot tett ki. Ebben szintén a rendkívül erős tavalyi első negyedév játszott szerepet. A fő tevékenységet adó Futómű üzletág a jelentős forgalom csökkenés ellenére biztos profitabilitást ért el, a másik két üzletág pedig az előző év eredményét meghaladva járult hozzá a csoport szintű üzemi eredményhez.
  • Az eredményekre 3 százalék körüli eséssel nyitottak a Rába részvényei

A Rábáról természetesen hamarosan részletes elemzéssel jelentkezünk.