Vágólapra másolva!
Hatéves csúcsok közelében mozognak az európai részvények, azonban a további csúcsdöntéshez egyelőre nincs meg a kellő lendület, így a tegnapi záróértékeik közelében nyitottak a főbb részvényindexek. Itthon szintén nincs nagy mozgás, míg a forint tartja erejét.
Vágólapra másolva!
  • Az európai tőzsdéken nincs nagy mozgás, miután már Amerikában is alábbhagyott a lendület a csúcson lévő részvényindexek esetében. Európában szintén rekordszintek közelében találhatóak a tőzsdemutatók, a 600 legnagyobb európai vállalatot tömörítő Stoxx Europe 600 hatéves csúcsot ütött tegnap, a német DAX pedig néhány pontra van a soha nem látott szintjeitől.
  • Az európai részvényindexek így ma a tegnapi záróértékek közelében indították a kereskedést, a Stoxx Europe 600 is valamilyen impulzusra várhat, hogy további csúcsokat hódíthasson meg.
  • Itthon a BUX szintén nem mutat jelentős elmozdulást, 0,2 százalékos pluszt szedett össze nyitás után.
  • Ebben a blue-chipek vannak a segítségére, a Mol 0,1 százalékot, az OTP 0,4 százalékot, a Magyar Telekom 0,3 százalékot emelkedett nyitás után. A Richter tegnapi záróértékénél stagnál.
  • A forint továbbra is jó erőben van, és 303,4-nél, három és félhavi csúcsa közelében mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 221-nél, a svájci franké 248,7-nél található.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu