Nagyot kaszálhat az Xbox

Játékkonzolok karácsonyra, Microsoft Xbox One
Vágólapra másolva!
A Microsoft kezdi meg először a játékkonzoljainak értékesítését Kínában, melytől jelentős áttörést vár a társaság - írja a Financial Times. 
Vágólapra másolva!
  • A külföldi konzolgyártók közül a Microsoft kezdheti meg először a játékkonzoljainak értékesítését Kínában. Az amerikai óriás Xbox One készülékei szeptemberben kerülhetnek majd a kínai boltokba a helyi partnercégek közreműködésével.
  • Kínában januárban dőltek le a falak a nagy konzolgyártók előtt, miután az ottani hatóságok egy 14 éves tiltást oldottak fel, és lehetővé tették a játékkonzolok forgalmazását a kínai partnercégeken keresztül.
  • Ezzel egy dollármilliárdos piacra törhetnek be a külföldi vállalatok, ami a további növekedésüknek lehet az egyik hajtómotorja. A Microsoftnak is lehetősége nyílik befogni vagy megelőzni a Sony-t, mivel a japán gyártó PlayStation4 konzoljainak értékesítése eddig jócskán felülmúlja a Microsoft Xbox One-ok eladását.
  • Yusuf Mehdi, a Microsoft eszközgyártó részlegének vezetője fontos mérföldkőnek nevezte az Xbox One kínai értékesítésének megkezdését. Kínában közel félmilliárd ember játszik videójátékokkal, ami meghaladja Észak-Amerika teljes népességét - tette hozzá Mehdi.
Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno