Ázsiában elfújta a vevőket a szél

Vágólapra másolva!
Valamennyi ázsiai tőzsdén mínuszokat lehet ma látni, így folytatódik az utóbbi napokban látott negatív tendencia.
Vágólapra másolva!
  • Elsősorban a Nikkei teljesít gyengén, mivel 1 százalékos mínuszba csúszott az index. Könnyen lehet, hogy a japán jegybanknak újabb drasztikus intézkedésekre lehet szüksége az infláció felélesztésére, az erre vonatkozó világos utalások hiánya miatt pedig a befektetők egyelőre nem túl optimisták a japán részvényekkel szemben.
  • Közben a tegnap jól teljesítő piacok közül egyedül a hongkongi tőzsdén lehetett pluszt látni, a Hang Seng 0,4 százalékos emelkedése miatt. A Shanghai Composite újabb 0,7 százalékos mínuszba csúszott, miközben a dél-koreai, és ausztrál piacokon szintén alig volt vételi erő.
  • A gyenge ázsiai piaci szereplés magyarázható az amerikai részvények tegnapi gyengélkedésével is, miután valamennyi fontosabb index a negatív tartományban zárt. A Dow Jones 0,6 százalékos esésével pedig az 5 napja tartó emelkedő szériát is megszakította.
  • A negatív teljesítmény főleg tech szektorban, illetve a nagy növekedési potenciállal rendelkező cégekben mutatkozott, utóbbi esetben vélhetően ismét a magas értékeltség miatt adhatták a részvényeket a befektetők.
  • Ezzel együtt a 10 éves amerikai kötvényhozam tovább csökkent, miután a kötvények iránti kereslet változatlanul nő. Ennek hátterében az az állhat, hogy az EKB a júniusi ülésén akár jelentős monetáris lazítást jelenthet be, a befektetők pedig ezt a kötvénypiacon egyre nagyobb "tétben" próbálják megjátszani.
  • Az amerikai (és ázsiai) piacon látott gyenge szereplés ugyanakkor az európai nyitásra is negatív hatással van, 0,1-0,3 százalékos mínuszokkal startolhatnak a főbb benchmarkok.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu