Vágólapra másolva!
Délután magukra találtak a vezető európai tőzsdék, pedig reggel még méretesebb mínuszokban álltak. Ez pedig a BUX-ra is jó hatással volt, mérséklődött a csökkenés itthon is. Az USA-ban már kisebb pluszokat figyelhetünk meg.
Vágólapra másolva!
  • A mélyebb mínuszokból sikerült felkapaszkodniuk a vezető európai tőzsdéknek, amiben nagy szerepe lehetett, hogy az USA-ból a vártnál jobb makroadat érkezett a szolgáltató szektorból. Az USA ISM szolgáltató szektorra vonatkozó számaiból az látszik, hogy hat hónapja nem látott növekedést mutatott az iparág. (Az index értéke áprilisban 55,2 pontra emelkedett a várt 54 ponttal szemben.)
  • A Dow Jones gyakorlatilag letörölte nyitás utáni 100 pont feletti esését, de a Nasdaq és az S&P 500 is megpróbál a pozitív tartományba kapaszkodni.
  • A nyugat-európai börzék visszajöttek az egy százalék feletti eséseikből, jelenleg a francia CAC40 már ide-oda ugrál a pozitív és a negatív tartomány között. De a német DAX is fél százalék körüli csökkenésbe tért vissza. A londoni parketten ma kereskedési szünet volt.
  • Nap elején még az orosz-ukrán konfliktus éleződése és a kínai gyenge makroadatok nehezedtek rá a piacokra.
  • Itthon is hasonló volt a helyzetet, zárásrsa a BUX 0,35 százalékos mínuszig kapaszkodott vissza, köszönhetően a Magyar Telekom 1,3 százalékos pluszának (319 forint), és a Mol stagnálásának (12 700 forint).
  • De az OTP is "csak" 0,3 százalékkal került lejjebb (4200 forint). A Richter pedig 1,5 százalékot gyengült (3730 forint) a szerdán érkező gyorsjelentése előtt, amitől az elemzők nem várnak túl jó számokat.
  • A kispapírok közül nem szerették a CIG Pannóniát (-3,2%, 210 forint) és az ANY Biztonsági Nyomdát sem (-1,6%, 735 forint), ellenben a Graphisoft Park 2,7 százalékkal drágult, és már 1498 forinton van az árfolyama.
  • A forint délután 308-ig gyengült az euróval szemben, bár túl nagy mozgást ma nem mutatott a hazai deviza, hiszen lényegében egy fél forintos sávban mozgott.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu