Rangos elismerés két magyar irodaháznak

Vágólapra másolva!
Már a szelekció alapja is az A kategóriás minősítés, de a LEED Gold fokozathoz, az amerikai épületértékelő rendszeren belül legmagasabbnak számító elismeréshez komoly fenntarthatósági szempontoknak kell hibátlanul megfelelni. A Váci úti Capital Square és a Rákóczi úton lévő R70 irodaház ezt a lécet ugrotta meg.
Vágólapra másolva!

A LEED minősítést a U.S. Green Building Council adja ki, amely az épület belső környezetének minőségét, a környezeti szempontból előnyös elhelyezkedését, energia-és vízfelhasználásának hatékonyságát, a beépített innovatív technológiát- és anyagokat, illetve a fenntartható üzemeltetést vizsgálja. Mindkét iroda a CA Immo portfoliójába tartozik. Gulyás Ede, a magyarországi ügyvezető úgy véli, a Capital Square ritkaságnak számító műszaki tartalmával és üzemeltetési megoldásaival emelkedik ki a többi „A” kategóriás irodaház közül: jól átgondolt, hatékony, az épületfelügyeleti szisztémába integrált gépészeti rendszerekről van szó. Az R70 teljesítményében pedig az a feltűnő, hogy mivel 2002-ben épült, a fenntarthatóság nem volt domináns szempont a tervezésben, azt csakis gondozással és üzemeltetéssel lehet biztosítani. A díj azt igazolja vissza, hogy ez lehetséges.

A Capital Square irodaház 2009 óta üzemel a legsikeresebb irodanegyednek számító Váci úton. Az összesen 32,500 négyzetméter 87 százalékát foglalják el bérlők, az irodák rugalmasan alakíthatók, nem kevés a kiegészítő szolgáltatás az épületben − étterem, kávézó, bank. Az R70 Office Complex vonzereje az elhelyezkedése, nagyon jól megközelíthető, és az átlagosnál jóval több parkolóhellyel a Rákóczi úton. A 19 ezer négyzetméter 82 százalékos kihasználtságú.