Megtriplázta a befektetők pénzét az Alcatel

öröm
Vágólapra másolva!
Február után májusban is minden okuk meglehet az örömre az Alcatel-Lucent részvényeseinek, miután a francia hálózatieszköz-gyártó vállalat ismét kedvező gyorsjelentéssel állt elő. A mai emelkedéssel együtt pedig egy éve alatt megtriplázta árfolyamát a részvény, amihez nagyban hozzájárult a tavaly tavasszal kinevezett vezérigazgató. Ha szeretene az Alcateléhez hasonló ötleteket kapni, akkor regisztráljon, és jöjjön el a következő előadásunkra, ahol egyenesen a profiktól kaphat tippeket.
Vágólapra másolva!

A 2013 első negyedévében felhalmozott 353 millió eurós veszteséget követően, idén csupán 73 millió eurós mínuszt ért el az Alcatel-Lucent a január-márciusi időszak során. A veszteség csökkentése mellett ráadásul szintén fontos fegyverténynek számít, hogy az elemzők mindeközben 157 millió eurós mínuszt vártak.

A menedzsment a költségcsökkentési programmal indokolta a jobb eredményt. A kiadások lefaragásával kapcsolatos terveket ráadásul megerősítette a vezetés, így 2015-ig 1 milliárd eurót szeretnének ezen spórolni, amihez ráadásul egy 1 milliárd eurós eszközértékesítési program is társul. Ebből eddig egyelőre 478, illetve 350 millió euró jött össze, míg a fennmaradó rész eléréséhez még mindig van 18 hónapjuk.

Forrás: Investor.hu



A hálózatiestköz-gyártó céggel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy mióta 2006-ban az Alcatel összeolvadt a Lucenttel, még csupán egyszer volt képes profittal zárni üzleti évét. Ugyanakkor az új vezérigazgató, Michel Combes tavaly áprilisi érkezése óta sokat fordult a világ a társasággal, 2013 negyedik negyedévében például óriási meglepetésre nyereséget könyvelhetett el.

2014 utolsó két negyedévében ismét visszatérhet a cég az elemzői várakozások alapján a profittermeléshez, aminek eredményeképpen egyelőre úgy néz ki, hogy idén a teljes évet tekintve is nyereséges lehet.

A pozitív fejlemények jól nyomon követhetőek az árfolyam alakulásán is, Combes érkezése óta ugyanis megháromszorozódott az Alcatel-Lucent árfolyama. A mai kereskedés is 5 százalékos plusszal indult, igaz ennek egy részét már visszaadta a papír, jelenleg 2,7 százalékkal áll magasabban az árfolyam, mint tegnap piaczáráskor.

Forrás: Investor.hu

Korábbi elemzéseink az Alcatelről: