A magyar guru szerint továbbra is a bika tombol a piacon

Vágólapra másolva!
A magyar származású Birinyi László szerint bikapiac van az USA-ban, nem kell megijedni a techpapírok, valamint a közösségi médiacégek gyenge teljesítményétől. A tőzsdei guru szerint a negyedévben 1900 pont fölött fog zárni az S&P 500.
Vágólapra másolva!

A magyar származású tőzsdei guru, Birinyi László úgy véli, nem kell megijedni a piacokon látható bizonytalanságtól. Annak ellenére, hogy a technológiai cégek és a közösségi médiapapírok gyengén teljesítenek továbbra is elérhetőnek tartja a Birinyi a negyedév végére az 1900 pont fölötti S&P 500 értéket.

Mint arról az Investor.hu oldalon is beszámoltunk, Birinyi február első felében is azt hangoztatta, hogy 1900 pontig eljut az S&P 500 júliusig. Legutóbb, amikor februárban Birinyi a piacról beszélt, akkor is azt emelte ki, hogy a korrekciónak vége. Ugyan még utána esett mintegy 40-50 pontot az S&P 500, de az egyik legjobban követett amerikai index pár nappal korábban 1900 pont fölé jutott és Birinyi szerint a negyedév végére ismét az előbb említett szint fölött lesz.

A CNBC-nek Birinyi elmondta, hogy a kis és közepes méretű cégeket tömörítő Russell 2000 index piaci kapitalizációja nagyjából akkora, mint a hat legnagyobb S&P 500 komponensnek.

A guru úgy véli, a bika piac folytatódhat, hiszen a gyorsjelentési szezonban az elemzői várakozásokhoz képest jobbak lettek a jelentések és sok lakossági befektető jöhet még a piacra Birinyi szerint.