2200 milliárdért sem adják el a szállodaóriást

Intercontinental Hotels Group (London)
Vágólapra másolva!
A Sky News értesülései szerint néhány hete kudarcba fulladt a világ legnagyobb szállodaláncának, a hazánkban is tevékenykedő Intercontinental Hotels Group felvásárlása.
Vágólapra másolva!
  • Bár a Sky értesüléseinek nem sikerült kideríteniük, hogy ki szerette volna felvásárolni a világ legnagyobb szállodaláncát, elemzői vélemények szerint a háttérben a Starwood Hotels & Resort, vagy a Starwood Capital állhatott.
  • A Sky meg nem nevezett forrásai szerint az Intercontinental menedzsmentje állítólag nemrégiben vitatta meg a szállodaláncra kapott 6 milliárd fontos (azaz mintegy 2200 milliárd forintos) felvásárlási ajánlatot. Az összeget azonban végül túl alacsonynak tartotta a vezetés, ami így végül nem nyerte el a tetszésüket.
  • A 6 milliárd fontos ajánlati árhoz képest pénteken az Intercontinental kapitalizációja közel 5,7 milliárd font volt, ami mintegy 5 százalékos prémiumnak felel meg. Ezzel szemben egy hónappal korábban még 17 százalék is lehetett volna a prémium mértéke, azóta azonban a társaság egy rendkívüli osztalékfizetést is bejelentett kedvező gyorsjelentése mellett.
  • Pontos részleteket azonban nem ismerünk az ügylettel kapcsolatban. Ráadásul ahogyan az ilyen pletykák felmerülésekor lenni szokott, a sajtó megkeresésére a mintegy 4700 szállodát üzemeltető Intercontinental részéről nem kívánták kommentálni a megjelenteket.
Intercontinental Hotels Group napi grafikon (London) Forrás: AmiBroker, Investor.hu