Vágólapra másolva!
Az excel táblákat kevesebb mint egyetlen perc alatt webes alkalmazássá alakító magyar szoftver Tech Citybe készül.
Vágólapra másolva!

Most szakíthat a Shiwaforce több éves fejlesztése: a prototípus a végső tesztfázisba ért. Úgy tervezik, felhőalapú szolgáltatást hoznak létre, havidíjas modellel, jelentős számú, zömmel kkv-ügyfél számára. Tavaly ősszel ők voltak az egyetlen nem brit cég, amely prezentálhatott a Bloomberg befektetői fórumán, majd olyan sikeresen vezényelték le Indiegogo kampányukat, hogy azóta a világ minden részéről érdeklődést tapasztalnak. „Az üzleti világ univerzális nyelve az Excel, mindenki beszéli” ‒ mondja Kora András, a Karma Platform Product Ownere. „Ezért döntöttünk úgy, hogy ezzel a termékkel nyitunk a nemzetközi piacok felé.”

A cég a UK Trade & Investment támogatásával most virtuális irodanyitásban gondolkodik, ezután úgy tervezik, szakembert küldenek Londonba, azon belül az Európa informatikai startup-fővárosát jelentő Tech Citybe, aki feltérképezi a piacot és tárgyal a potenciális ügyfelekkel. Őt később egy egész csapat követi majd. A Karma Platform hosszú távú célja pedig Londonból a globális szintű ügyfélkör kialakítása.

A Karma Platform körülbelül 45 másodperc alatt webes üzleti alkalmazásokká alakítja az Excel táblázatokat, és ehhez még alapszintű programozásra sincs szükség. Az új appban multimédiás csatolmányokkal gazdagíthatjuk az eredeti táblázatot, nem is beszélve arról a rengeteg új funkcióról, amelyet az okoseszköz-kompatibilitás hoz. A Karma Platform gyorsabban és olcsóbban állít elő webes alkalmazást, mint ha egy szoftverfejlesztő csapatot alkalmaznánk.