Vágólapra másolva!
Szerdáig, azaz április 30-ig kell beüzemelni az online adatkapcsolatra képes pénztárgépet ahhoz, hogy a vállalkozás állami támogatást igényelhessen hozzá. Az NGM szerint "majdnem 85 ezernél" tartunk.
Vágólapra másolva!

Némileg gyorsult az online pénztárgépek üzembe helyezésének üteme: míg február és március közepe között, egy hónap alatt 11 ezer készüléket helyeztek üzembe, addig az azóta eltelt másfél hónapban majdnem 30 ezret: az NGM adatai szerint "majdnem 85 ezer" online pénztárgép van jelenleg üzemben.

Korábbi adatok szerint ez azt jelenti, hogy a pénztárgépek teljes cseréjéhez további 50 ezer készülék bekötése áll még a kiskereskedelmi szektor előtt.

A - többször módosított - határidő ezzel együtt ijesztően közel van: hivatalosan április 30-ig azaz holnaputánig kell üzembe helyezni a pénztárgépet ahhoz, hogy a gépenként 50 ezer forintos állami támogatásra pályázni lehessen, és bár pénteki információk szerint az NGM nem gondolkozott a határidő további módosításában, szombaton már lehetségesnek gondoltak egy további hosszabbítást.

A NAV adatai szerint egyébként az eddig bekötött 85 ezer pénztárgépből 60 ezerhez vették igénybe az állami támogatást.