Nyomoz az FBI, kiütötték a céget

Vágólapra másolva!
14 százalékot zuhant a pénteki kereskedés során a Herbalife, miután kiszivárgott, hogy az FBI nyomoz a cég után. A Financial Times beszámolójából nem derül ki, hogy miért vizsgálódnak a hivatalos szervek a táplálékkiegészítőket gyártó vállalatnál, de a hír elég volt ahhoz, hogy összeomoljon a papír.
Vágólapra másolva!
  • Még a pénteki kereskedés során jelent meg egy beszámoló a Financial Times oldalán, ahol arról írnak, hogy a táplálékkiegészítőket gyártó Herbalife-nál nyomoz az FBI.
  • Arról, hogy mi miatt vizsgálódik az FBI, nem derült még ki egyelőre, de a hír megjelenése elég volt ahhoz, hogy a részvény 14 százalékot veszítsen értékéből pár perc leforgása alatt.
  • A társaság ügyvédje szerint csak manipulációról van szó és csak az FTC-től (Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) kaptak értesítést egy ügyről, amiben természetesen együtt működik a hatóságokkal a Herbalife.
  • Az Investor.hu oldalon többször is írtunk már Bill Ackman hedge fund gururól, aki a Herbalife papírjai ellen spekulált (shortolta a részvényeket), mert szerinte a Herbalife üzleti modellje piramisjáték. Eddig elég sokat bukott a pozíción a guru.
  • Egy másik milliárdos, Carl Icahn egyébként pedig pont Ackmannal szemben fogadott, mivel ő a részvények emelkedését várja.