Nagy rali jöhet ezeknél a részvényeknél!

Vágólapra másolva!
Rendkívül optimista véleményekkel rukkolt elő legfrissebb számában a világhírű Barron's magazin a Vodafone-ról és a HP-ról. A lap szerint mindkét részvény 20 százalékot ralizhat a következő egy évben. 
Vágólapra másolva!
  • A Barron's szerint a HP és a Vodafone is jelentős raliba kezdhet a közeljövőben, és 20 százalékot drágulhatnak a következő egy évben (a Vodafone esetében az amerikai tőzsdéken forgó ADR-ekre gondol a szerző).
  • A Vodafone-t elsősorban azok a spekulációk repíthetik felfelé, melyek szerint a brit telekomcéget újra megkörnyékezheti felvásárlási szándékával az amerikai AT&T. Az AT&T januárban jelentette be, hogy a következő fél évben nem fog felvásárlási ajánlatot tenni a Vodafone-ra, azonban továbbra is érdekli a brit társaság.
  • A magazin szakemberei szerint a Vodafone részvényei remek lehetőséget nyújtanak azoknak, akik az európai telekompiac fellendüléséből kívánnak profitálni.
  • A Hewlett-Packardnak pedig kedvezhet az információ-technológiai kiadások várható felfutása, melyen túl a részvények olcsó árazása is vonzó lehet. A HP 12-havi előretekintő P/E rátájának 8,7-szeres értéke 44 százalékkal alacsonyabb a piaci átlaghoz képest. (A HP-ben rejlő lehetőségekre korábban mi is felhívtuk a figyelmet). Így a HP akár a 40 dolláros szintet is elérheti egy év múlva, mely jelenleg 0,7 százalékos emelkedés után 32,8 dollár körül mozog.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu