Ezért figyeld az E.ON-t

közmű
Vágólapra másolva!
A német E.ON és a francia GDF papírja is fontos ellenállásig erősödött az elmúlt hetekben. Ha az akadályokon átlendülnek a részvények, akkor további lendületes emelkedés várhat a cégekre.
Vágólapra másolva!

E.ON: Sávból törhet ki
(Xetra)

Október óta egy több mint 1 eurós szélességű sávban mozog az E.ON részvénye. A papír az utóbbi hetekben a 200 napos mozgóátlagról felpattanva egészen a sáv tetejéig, 14,2 euróig jutott el, aminek az áttörése lendületes emelkedést hozhat.

Ha sikeres lesz a kitörés, akkor első körben 15 euróig, azaz a 161,8 százalékos Fibonacci szintig is eljuthat első körben. A sávból való kitörés klasszikus célszintje azonban 15,51 eurónál húzódik, amit a 200 százalékos Fibonacci jelöl ki. Ha ki tud törni a sávból a papír - és nem lesz fals a megindulás, mint volt februárban - , akkor sávtető alá lehet behúzni a stop-loss megbízást, így kedvező hozam-kockázat érhető el.

Az MACD vételi jelzése és az RSI emelkedő trendje jól festenek a grafikonon, megerősíthetik a kitörést is.

EON napi grafikon (Xetra, euró) Forrás: Investor.hu

GDF Suez: Markáns akadályok előtt
(Párizs)

Február elején még csak 16 euró körül mocorgott a GDF Suez papírja, most pedig már a 20 eurós szintet ostromolja a részvény. Hatalmas emelkedésen van túl a francia közműcég, de további menetelés várhat a GDF Suezre, ha sikerül 20 euró fölé kerülnie az árfolyamnak.

A most bemutatott menetelés után nem lennénk meglepve, ha egy kisebb konszolidációba kezdene a részvény, viszont szorosan figyelnénk a kitörés lehetőségét.

Az 50 napos mozgóátlag alulról metszette nem túl régen a 200 napos mozgóátlagot úgy, hogy az árfolyam ezen szintek fölött mozgott, így egy aranykereszt jelent meg a grafikonon, amit hosszú távon jó jelnek lehet tekinteni.

Az indikátorok nem festenek jól, az MACD eladási jelzést mutat, az RSI pedig csökkenő irányba kezd mozogni.

GDF Suez napi grafikon (Párizs, euró) Forrás: Investor.hu

A heti időtávú grafikonon is markánsnak tűnik a 20 euró körüli szint, ugyanis itt húzódik egy ellenállás és a 200 hetes mozgóátlag is. Ha sikerülne 20,5 euró fölé jutnia a papírnak, akkor 24 eurós szint elérése sincs kizárva.

Az MACD vételi jelzése jó jelnek számít, ez tovább fűtheti az emelkedést.

GDF Suez heti grafikon (Párizs, euró) Forrás: Investor.hu