JEREMIE-injekció egy egészségipari cégnek Miskolcon

Vágólapra másolva!
360 millió forint kockázati tőkét fektet be a DBH Investment az innovatív vérelemző-rendszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Norma Instruments Zrt.-be. A DBH 5 milliárd forintos tőkelapot kezel, invesztíciói főként a technológia-intenzív iparágakat érinti.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi alapokon nyugvó, de magyar Norma Instruments kórházaknak és állatgyógyászati klinikáknak gyárt termékeket, a társaság a kapcsolódó műszaki szolgáltatásokat, üzembe helyezést, karbantartást is vállalja. Dr. Erdei Sándor, a DBH elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott közleményben, a Norma Instrumentsre nagy nemzetközi növekedés vár, cégük teljes mértékben támogatja a laboratóriumi eszközökre vonatkozó innovatív elképzeléseit. Ladoméry Tamás, a Norma Instruments Zrt. vezérigazgatója elmondta, palettájukon számos szabadalmazott termék is található, jó esélyük van forradalmasítani a nemzetközi vérelemző rendszerek piacát, a szóbanforgó tőkeinjekcióval nemzetközi piacra léphetnek.

5 milliárd forintos tőkealapjából a DBH Investment Zrt. már több mint 3 milliárd forintot helyezett ki informatikai, egészségipari és más, csúcstechnológiát képviselő innovatív és startup vállalkozásokba. A Norma 2012-ben dobta piacra a saját fejlesztésű termékét, a mikrofluidikus technológián alapuló ICON-t. A világ legalacsonyabb reagens felhasználású készülékét a nemzetközi formatervező szakma 2014-ben a Red Dot termékdizájn díjjal jutalmazta.