Vágólapra másolva!
Remek formában vannak az amerikai közműcégek az utóbbi hetekben, miközben több szektorban is nagyobb eséseket láthattunk, addig ezek a vállalatok szinte folyamatosan emelkednek. Az Entergy és a Southern pedig akár folyathatja is a menetelést, látva a technikai képet.
Vágólapra másolva!

ENTERGY CORP (NYSE): Áttörte a csökkenő trendvonalat

Sikeresen törte át az elmúlt hetekben az évek óta tartó csökkenő trendvonalat az Entergy árfolyama, miután remek formában van a közműcég, és a szektor is az utóbbi időben.

Ez akár nagyobb emelkedés előtt is megnyithatja a teret, kicsit hosszabb távon a 81-82 dolláros szint sem tűnik lehetetlennek, így főleg hosszú távon lehet tér a közműcég előtt.

Az Entergy heti grafikonja (NYSE) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu

A momentum ugyanakkor rövidtávon is fennáll az árfolyam esetében, miután a napi grafikonon egy aranykereszt rajzolódott ki. (Az 50 napos mozgóátlag alulról metszette a 200 napos mozgóátlagot, miközben az árfolyam felette tartózkodott.)

Látva az elmúlt napok tendenciáját, nincs kizárva, hogy rövid távon (pár nap alatt) 72 dollárig, az első markánsabb ellenállásig is eljut a részvény, ugyanakkor az RSI indikátor már túlvettséget jelez, ami figyelmeztető jel a bikák számára.

Az Entergy napi grafikonja (NYSE) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu

SOUTHERN CORPORATION (NYSE): Vissza a régi csúcsra!

Ismét korábbi csúcsa felé vágtázik a Southern árfolyama, miután egy dupla csúcsot követően egyfajta természetes korrekciót megvalósítva a 61,8 százalékos Fibonacci szintig esett vissza az árfolyam.

2014 azonban már a lendület éve a közműcégnél, és a 76,4 százalékos Fibonaccit is épp az utóbbi napokban törte át.

Első körben 48,4 dollárig, a korábbi történelmi csúcsig juthat a részvény, de ennek áttörése esetén további tér nyílhat az emelkedés előtt.

A Southern heti grafikonja (NYSE) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu

Rövid távon itt is egy aranykereszt támogathatja az emelkedést, ráadásul az emelkedő trend továbbra is töretlen. Az elmúlt hetek szárnyalása után az RSI indikátor még mindig nem mutat túlvettséget.

A Southern napi grafikonja (NYSE) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu