Európa legjobb innovátorai között a Karma Platform

Áttekinthetetlen Excel-táblákból percek alatt üzleti alkalmazást ígér a Karma Platform által fejlesztett applikáció
Vágólapra másolva!
47 ország 280 cége közül az első 15-be (Európát tekintve az első 5-be) már biztosan bekerült a Karma Platform a SWIFT Innotribe 2014-es versenyén. Az európai döntő május 1-jén lesz Londonban.
Vágólapra másolva!

A Karma Platformról, és a mögötte álló ShiwaForce-ról az Üzletrészen is többször írtunk már, leginkább az aktuális sikereikkel kapcsolatban.

Ez az a cég, amelyik egy mindenki számára elrettentő Excel-táblából másodpercek alatt összerak egy használható és szerethető üzleti alkalmazást.

Áttekinthetetlen Excel-táblákból percek alatt üzleti alkalmazást ígér a Karma Platform által fejlesztett applikáció Forrás: Karma Platform

„A szőnyeg alatt mindenhol ott lapulnak az Excel-táblák," mondja találóan Kovach Anton, a ShiwaForce alapítója, arra utalva, hogy bár az Excel hosszú távon nem alkalmas arra, hogy vállalatirányítási rendszereket üzemeltessenek benne (és nem is erre van kitalálva), végül minden szervezetben előbb-utóbb Excel-táblák alapján születnek a döntések, és az adminisztráció lényegi része is sokszor ebben zajlik.

A Karma Platform felhő alapú szolgáltatásként ezekből, a mindenhol meglévő Excelekből készít az aktuális igényeknek megfelelő ügyviteli rendszert. Rövidebb idő alatt, mintha egy komplett fejlesztői csapatot foglalkoztatna. Így az igényfelmérési szakasz végére gyakorlatilag elkészül az új rendszer jelentős része.

"Az üzleti életben egy-egy fejlesztési igényt már néha hamarabb kell teljesíteni, mintsem, hogy a specifikáció végére érnénk," osztja meg tapasztalatait Kovach Anton, aki szerint "világproblémáról" van szó, hiszen mind a fejlesztők hiánya, mind pedig az üzleti élet tempója globális piaci jelenség.

A magyar csapat az erre a problémára adott megoldásával került most (nem először) a világ legjobb innovátorai közé.

A verseny következő fordulója globális innovátorok, befektetők és iparági szakemberek előtt zajlik majd a londoni üzleti élet központjában, ahol a Karma Platform ellenfelei között főleg mobilfizetéssel és online bankolással foglalkozó szoftverek vannak (Mambu, MatchMove, MidVision, SlimPay).

Május 1-jén, a londoni középdöntő mellett Szingapúrban és New Yorkban is párhuzamosan zajlik a verseny a legjobb innovátor díjáért. A döntőt, a világelsőségért októberben, Bostonban tartják majd.

A Karma Platform rendszeresen szerepel nemzetközi megmérettetéseken, tavaly a Bloomberg befektetői fórumán elért sikereiről számolhattunk be.

Az alapítók - és az iparág is - alig titkolja, hogy az eddig külső tőke bevonása nélkül épülő cég a Prezi, a Ustream és a LogMeIn után a negyedik magyar startup-sikersztorivá érhet.