Elhunyt az a magyar, aki az első adószámot kapta

Vágólapra másolva!
Meghalt Pintér József, a Pintér Művek alapítója, akiről szülővárosának polgármestere azt mondta, ő volt az első magyar kapitalista, az első vállalkozó, aki magánemberként az első helikoptert vette Magyarországon, és övé volt az első adószám is. Volt az Egyesült Államokban az év, Angliában az évezred embere.
Vágólapra másolva!

Meghalt Pintér József, a keceli Pintér Művek alapító tulajdonosát 70 éves korában érte a halál - közölte a hírt a Halasinfo internetes portál.

Pintér József Kecelen született 1944-ben. Magánvállalkozását, a Pintér Műveket 1978-ban alapította. Cége megrendeléseket kapott egyebek között a NASA-tól, a Boeingtől, a NATO-tól és a Paksi Atomerőműtől is. A vállalkozás fő profilja ipari robotok, atomerőművi berendezések, speciális gépek, alkatrészek és célgépek, precíziós termékek előállítása. Magyarországon a Pintér Művek széles alvállalkozói hálózatot tart fenn, amely a központi üzemen kívül közel ezer embernek ad munkát.

Pintér Józsefet Kecel polgármestere úgy jellemezte, hogy legalább 150 magyarországi elsőséget mondhat magáénak, így például ő volt az „első magyar kapitalista”, az „első vállalkozó”, ő kapta az első adószámot és ő volt az első magánember, aki Magyarországon helikoptert vásárolt.

Magáról egy interjúban mesélt, amelyet a Hetek készített vele még nyolc éve. Ebben mesél arról is, hogy miért kapta meg az Egyesült Államokban 2000-ben az Év Embere kitüntetést, és miért ítélték neki oda 1999-ben Angilában az évezred embere díjat.