Egy lépéssel közelebb az OTP az MKB-hoz

OTP napi grafikon
Vágólapra másolva!
Magyarország legnagyobb pénzintézete, az OTP egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy felvásárolja a német Bayern LB hazai leánybankját, az MKB-t - írja a Reuters három meg nem nevezett bennfentes személyre hivatkozva.
Vágólapra másolva!
  • A források szerint az OTP és a Bayern LB között már folynak a tárgyalások az MKB sorsáról, és nemsokára már dűlőre is juthatnak a veszteséges bank jövőjéről. A legnagyobb kérdés a felek között úgy tűnik, hogy az ár lehet.
  • Az MKB-t tulajdonképpen már tavaly tavasszal összeboronálták az OTP-vel, igaz, akkor még Csányi Sándor nem erősítette meg a pletykát az Origonak adott interjújában. Néhány hónapra rá, azonban a Forbes magazinnak Csányi elárulta, hogy az MKB megvásárlása iránt is érdeklődik az OTP.
  • Hatalmas lépés lenne a Bayern LB számára is a tranzakció, ugyanis az MKB tavaly 409 millió eurós veszteséget termelt az egy évvel korábbi 308 millió eurót követően.
  • Egész nap alulteljesítő blue-chip volt az OTP, a reggeli pluszokat követően csupán nemrégiben tért vissza az árfolyama a pozitív tartományba. Jelenleg 4310 forinton (+0,2%) tartózkodik a bankpapír árfolyama.
OTP napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu