A fejlődő részvénypiacokra érdemes fogadni

Vágólapra másolva!
A 112 milliárd dolláros vagyont kezelő GMO várakozásai szerint a következő hét évben sokkal gyengébb részvénypiaci hozamok ígérkeznek, mint amikhez az elmúlt pár évben hozzászoktunk. Úgy tűnik, alaposan kell majd válogatni a lehetőségek közül, hogy továbbra is szép nyereségeket érhessünk el. 
Vágólapra másolva!

A GMO szerint a következő hét évben az amerikai részvénypiacon összességében csak igen szerény éves átlagos hozamokat lehet majd elérni. Sőt, a kisebb és nagyobb kapitalizációjú részvényeken összességében csak pénzt veszíthetünk majd, a fundamentálisan vonzó, minőségi részvények esetében számíthatunk pár százalékos éves hozamra. A nagy nyertese a következő éveknek a feltörekvő részvénypiacok lehetnek, ami nem csoda, hiszen az elmúlt időszaknak ezek a papírok elszenvedői voltak, az indexek rég látott mélységbe süllyedtek több helyen is.

Magyar tekintetben kifejezetten jó hír lehet, ha a feltörekvők összességében tényleg ilyen jól szerepelnek majd. Bár természetesen a hazai papírok mozgását nagyban befolyásolják majd a helyi fundamentumok, az mindenesetre jól jönne, ha a feltörekvő piacok felé történő tőkebeáramlásból csurranna, cseppenne egy kevés a BÉT-re is.

Forrás: Investor.hu