A bankok húzhatják a francia piacot

Vágólapra másolva!
Fontos támaszokról fordulhatnak a francia bankok, amelyek segítségével a CAC40 index is átléphet az előtte húzódó ellenálláson.
Vágólapra másolva!

A francia index már 2012 nyara óta egy növekvő sávban mozog. Az elmúlt időben ez az emelkedés megtorpanni látszik a 4480 pontos szinteken. Ezen az akadályon segítheti túl az indexet, hogy a francia bankok technikai képei kedvezően festenek.

CAC40 napi grafikon Forrás: Amibroker, Investor.hu

BNP Paribas: Nincs megállás
(Párizs)

Az árfolyam egy növekvő csatornában mozog. Az alsó csatornaszélt segíti, hogy a 200 napos mozgóátlag szűken alatta húzódik. A napokban erről a szintről pattant fel a papír, miután letörte az 50 napos mozgóátlagot.

Rövidebb távon a napi grafikon alapján a részvény első körben a 60 eurós ellenállásig emelkedhet. Ha ezt a szintet áttöri, akkor tovább menetelhet a csatorna felső széléig.

Az MACD vételi jelzése megerősítheti a felpattanást. A stop-loss szintünket a 200 napos mozgóátlag és az alsó csatornaszél alá lehet helyezni, így akár kedvező hozam-kockázat arány is elérhető.

BNP Paribas napi grafikon (Párizs, euró) Forrás: Amibroker, Investor.hu

A heti grafikonból kivehető, hogy jelenleg az árfolyam fontos ellenálláshoz közelít. Ha sikerül áttörnie a 60 eurós szinten húzódó akadályt, akkor egészen a 70 eurós szintig nem ütközhet bele erőteljesebb ellenállásba. A növekedést segítheti az 50 hetes mozgóátlag, ami már többször szolgált támaszként az árfolyam növekedése során.

Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az MACD indikátor inkább az eladást jelez.

BNP Paribas heti grafikon (Párizs, euró) Forrás: Amibroker, Investor.hu

Credit Agricole: Felfelé vezet az út
(Párizs)

A Credit Agricole árfolyama is egy növekvő csatornában mozog. A növekedést támogatja, hogy a szorosan alatta húzódó 50 napos mozgóátlagnak szinte mindig sikerült megállítania a papír csökkenését. Ha ez a jövőben is így marad, akkor az árfolyam ismét megérintheti a csatorna felső szélét.

Az MACD indikátor jelzése alapján is további emelkedésre lehet számítani. A stop-loss szint az 50 napos mozgóátlag alatt lehet releváns, de nem ördögtől való a a sáv alja alá elhelyezni sem.

Crédit Agricole napi grafikon (Párizs, euró) Forrás: Amibroker, Investor.hu

A részvény heti grafikonja szerint a jelenlegi 12 eurós szint fontos ellenállásnak számít. Amennyiben ezen a szinten átjut az árfolyam, akkor a következő fontosabb akadály 16 eurónál húzódik. Igaz, hogy korábban a 14 eurónál képződött szintnél is található egy lehetséges ellenállás, de vélhetően ez nem jelenthet nagyobb akadályt az árfolyamnak a növekedésben.

Annak ellenére, hogy a grafikonon kialakult az aranykereszt, ami hosszú távon a részvény emelkedését jelezheti, az MACD eladásba fordult és az RSI is a túlvett zóna körül mozog.

Crédit Agricole heti grafikon (Párizs, euró) Forrás: Amibroker, Investor.hu