Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csúcsra pörögtek a szállodák

Vágólapra másolva!
Legutóbb a Hilton tavalyi tőzsdére lépésének környékén, azaz decemberben hívtuk fel a figyelmet a meghatározó amerikai hotelrészvényekre, melyek azóta új történelmi csúcsra emelkedtek. Ráadásul a hegymenet optimista hangulat esetén jó eséllyel folytatódhat.
Vágólapra másolva!

Bombaformában a Marriott

A Marriott rendkívül könnyedén gyűrte le a még 2007-ben felállított mindenkori csúcsát, melyet idén sikeresen vissza is tesztelt. Ezt követően pedig az 50 dolláros lélektani szintet tudta legyűrni a papír, jelenleg pedig már az 55 dollár körüli szinteket ostromolja az árfolyam.

Marriott International heti grafikon (Nasdaq) Forrás: Investor.hu

Ha sikerül túllendülnie az 55 dollár közelében lévő ellenálláson, akkor a Marriott jó eséllyel pályázik arra, hogy 60 dollár környékére emelkedjen. A Fibonacci-vonalak alapján itt húzódik a soron következő markáns ellenállás. Optimista esetben pedig a 63 dolláros szint is elérhetőnek tűnik.

Kitörés esetén érdemes lehet megfontolni, hogy felülünk-e a hajóra. Ebben az esetben veszteségvágó megbízásunkat valahol a csúcs alatt lehet célszerű eléhelyezni.

Marriott International napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Investor.hu

A Hyatt is követi

Hasonló képet fest a Hyatt is, amely számára szintén 50 dollár környékén várt egy markáns ellenállás. Ezt végül sikeresen le is tudta közdeni és most az 55 dolláros szinttel vív csatát.

Hyatt Hotels heti grafikon (NYSE) Forrás: Investor.hu

Új csúcs esetén a Hyatt grafikonja még kedvezőbb képet festhetne, hosszabb távon komolyabb ellenállásokba 59, illetve 61,8 dollárnál ütközhet az árfolyam a Fibonacci szintek alapján, így pedig jókora növekedés elé is nézhetne az árfolyam.

Markáns támaszszintek 51,8 dollár közelében, valamint az 50 napos mozgóátlagnál találhatóak. Ha már pozícióba lépünk, akkor ezek környékén célszerű lehet esetleges veszteségünket elvágni.

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről