Vágólapra másolva!
A Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) közleményben inti éberségre a cégvezetőket. Egyre elterjedtebb, hogy csalók keresik fel őket, méghozzá olyan mesés ajánlatokkal, amilyen természetesen nincs, nem is lesz.
Vágólapra másolva!

A megtévesztés sajátosságai már önmagukban lebuktatják az akciót: ha az ajánlkozó telefonhívások 70-80 százalékos támogatás-intenzitással akár 60 millió elérhető forintról, utófinanszírozás helyett előre kiutalt támogatásról, maximum 120 ezer forintos (plusz áfa) regisztrációs díjról szólnak, a vállalkozó akár köszönés nélkül is leteheti a telefont. Akit neveltetése mégis megakadályoz ebben, nyugodtan kérje el a kiírás kódszámát, és azt a linket, ahol megtekinthető volna. A megtévesztők a túlzott deficit eljárásra hivatkoznak, és arra, hogy az így felszabadult uniós forrásokat gyorsan ki kell osztani, így a regisztráció is sürgős, a végső határidő március 31. A nem létező kiírásra befizetett összeg természetesen a csalók zsebébe vándorolna.

Ezen a honlapon bármely vállalkozó garantáltan referenciákkal rendelkező, etikai kódex alapján működő tanácsadókkal veheti fel a kapcsolatot. A szervezet tagjai szívesen adnak ingyenes felvilágosítást egy gyanús kiírásról is.