Új labor, tudás- és kutatóközpont Budapesten

Vágólapra másolva!
A fővárosban is felállít kutató-fejlesztő központot a közel-keleti Armanious Group. Az EBEDI KFt., a magyar leányvállalat jelentős előrelépés a mind gyógyszeriparban, mind kozemtológiában 120 új munkahelyet teremt, adják hírül közleményben.
Vágólapra másolva!

A kft. profiljába többek közt bérgyártás és ahhoz tartozó munkafolyamatok, a minőségellenőrzésen átjutott áru felszabadítása, egyedi csomagolás tartozik majd. Ehhez 20 vezetői álláshely és 100 egyéb pozíció nyílik a vállalatnál.

Az Eva Biomedical European Development Institute (EBEDI) a bőrön keresztüli megnövekedett felszívódású vivőrendszerek kifejlesztésére fókuszál. Dr. Mounir Armanious, a csoport elnöke szerint a magyar leányvállalat stratégiai jelentőséggel bír majd a cég számára: „Budapest erős tudáshálóval rendelkezik az orvosbiológia terén”, véli. A magyar laborban a vállalat elkészítheti az érdekeltségi körébe tartozó Eva Pharma gyógyszeripari termékeinek dokumentációját is, hogy a terméklánc beléphessen az európai piacra.

A csaknem százéves Armanious Group cégcsoportba összesen 7 cég tartozik. Egyikük, az 1935-ben alapított Eva Pharma a Közel-Kelet egyik vezető gyógyszerészeti vállalata, amely az elmúlt 5 évben sikeres helyi vállalatból multinacionális szervezetté vált. Termékpalettájukon 120 termék található, de 200 további termékük fejlesztés alatt áll. A cég egyik fejlesztése világelső a vesegörcs kezelésében, illetve első vállalatként vezetett be bioadhezív tablettákat Egyiptomban.