TV-bizniszben erősítene az Apple

Vágólapra másolva!
Az Apple az USA legnagyobb kábeltv-szolgáltatójával, a Comcasttel tárgyal, hogy annak televíziós szolgáltatásait a saját set-top box eszközein elérhetővé tegye a felhasználók számára - írja a Wall Street Journal. 
Vágólapra másolva!

Az Apple tárgyalásokat folytat a Comcast tv-szolgáltatóval, hogy előbbi a set-top boxain elérhetővé tehesse a Comcast televíziós stream szolgáltatásait. A Comcast szolgáltatásával az Apple gyorsabb online televíziózást tehetne elérhetővé felhasználóinak, mivel így megkerülhetővé válna azoknak a hagyományos és lassabb internetes stream szolgáltatásokra szorultságuk.

Az Apple célja, hogy a set-top boxain keresztül a felhasználók internetesen is igénybe vehessék a Comcast magas minőségű kábeltv-s szolgáltatásait, anélkül, hogy a hagyományos online streamek során gyakran előforduló pufferelések és megszakadások elrontsák a felhasználói élményt.

Az Apple így próbálja meg erősíteni a 99 dolláros set-top boxok eladásait, tavaly már a Comcasttel összeolvadó másik nagy kábelszolgáltatóval, a Time Warner Cable-lel is tárgyalásokat folytatott a különböző csatornák felvételéről. Azok a tárgyalások akkor rekedtek meg, mikor megszellőztették, hogy a Comcast fel kívánja vásárolni a TWC-t.

A két fél közötti jelenlegi tárgyalások egyelőre kezdeti fázisban vannak, és a megállapodáshoz még hosszú út vezethet. A Comcastnek jelentős beruházásokat kellene végrehajtania a hálózatában az Apple-lel történő leszerződés esetén. A technológiai óriás azt is szeretné elérni, hogy a felhasználói jóval alacsonyabb havi díjakat fizessenek majd a tv-szolgáltatásért.

A hírek után megindultak a spekulációk, hogy az Apple esetleg a saját gyártású televízióinak készíti elő a terepet, és így próbálja jobban megvetni a lábát a tv-piacon. A befektetők is megörültek a híreknek, az Apple részvényei ugyanis 1 százalékot erősödtek nyitás után.

Forrás: Investor.hu