Terv szerint halad az osztrák telekomsztori

A Telekom Austria tulajdonosi összetétele
Vágólapra másolva!
Jelentős előrelépésről számolt be Rudolf Kemler, az osztrák állami vagyonkezelő és a Telekom Austria elnöke az América Móvillal folytatott egyeztetésekkel kapcsolatban, ami tovább fűti a telekomcég felvásárlásával kapcsolatos spekulációt. 
Vágólapra másolva!
  • Kemler elmondása szerint hivatalosan is megkezdődtek a tárgyalások az osztrák állami vagyonkezelő (ÖIAG) és a latin-amerikai telekommunikációs cég között.
  • Az osztrák távközlési vállalat felügyelőbizottsága arra fog törekedni, hogy a március 28-ig véglegesítse a megállapodást, míg a szerződést várhatóan ezután 2-3 héten belül írhatják alá a felek.
  • Korábban annyit lehetett tudni, hogy megbeszélés ugyan folyik a felek között, de ezek még csak nagyon korai szakaszban jár. Ennek tárgya egy szindikátus szerződés, aminek értelmében a két tulajdonosa a jövőben közösen érvényesítené akaratát. Ezzel azonban együttessen egy fontos küszöböt lépne át a kettejük részesedése, a 30 százalékos hányad átlépése pedig egy kötelező érvényű felvásárlási ajánlat adásával járna.
A Telekom Austria tulajdonosi összetétele Forrás: Investor.hu
  • Pontos részleteket még nem tudni erről, de ahogyan az már korábban is megírtuk az Investor.hu hasábjain a vevő által felkínált összeg részvényenként valahol 7,11 és 10,23 euró között lehet.
  • Az ÖIAG viszont mindenképpen szeretne egy „vétójogot” biztosító kisebbségi csomagot megtartani a Telekom Austriában a munkahelyek védelme érdekében, illetve hogy a társaság központja továbbra is Bécsben maradjon.
  • A felvásárlási spekulációt természetesen az új fejlemények tovább fűthetik, aminek köszönhetően a Telekom Austria árfolyama 2 százalék körüli emelkedésben található, nagyjából a fentebb említett ajánlati sáv alján.
Forrás: Investor.hu

A Telekom Austria sztori lépésről-lépésre: